Loading

Usuwanie zadań drukowania

Zadania drukowania można usuwać przed lub po ich wydrukowaniu.

Ze względów bezpieczeństwa administrator systemu może włączyć opcję elektronicznego niszczenia. Elektroniczne niszczenie powoduje nadpisanie usuniętych danych zadania i uniemożliwia ich odzyskanie.

UWAGA

Gdy w serwerze druku PRISMAsync zainstalowany jest dysk SSD, funkcja rozdrabniania elektronicznego jest wyłączona. Pierwszym powodem jest to, że dyski półprzewodnikowe posiadają własny mechanizm bezpieczeństwa danych, znany jako TRIM, który nadpisuje usunięte dane w celu zwiększenia bezpieczeństwa. Drugim powodem jest to, że E-shredding może przyspieszyć zużycie dysków SSD.

Gdy na panelu sterującym wyświetlane są wydrukowane zadania, można je wydrukować ponownie. Wydrukowane zadania mogą być automatycznie usuwane przez drukarkę po upływie określonego czasu przechowywania. Jeśli drukarka nie usuwa wydrukowanych zadań automatycznie, należy usunąć je ręcznie, aby zapobiec zapełnieniu dysku systemowego.

Zadania, które nie zostały wydrukowane w całości, a także wydruki próbne nie są wyświetlane na liście wydrukowanych zadań.

Usuwanie zadań

Funkcja

Zadania zaplanowane

Zadania oczekujące

DocBox

Wydrukowane zadania

[Usuwanie]

  1. Przejdź do lokalizacji zadania.

  2. Dotknij zadań lub użyj opcji z menu [Wybór] .

  3. Dotknij [Usuwanie].

  4. Potwierdź usunięcie.